CSI / Rusia

Patriarhul Kiril o ia razna: Le cere preoților să se implice mai mult în campania militară din Ucraina

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, le-a cerut sâmbătă, 21 ianuarie, preoţilor să se implice mai mult în campania militară din Ucraina, să-i mobilizeze pe enoriaşi pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente pentru soldaţi, ba chiar să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual, transmite EFE și Agerpres.

„Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în prima linie. Trebuie să ne mobilizăm enoriaşii pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente”, a declarat Kirill, citat de agenţia oficială RIA Novosti, cu prilejul unei reuniuni cu reprezentanţii clerului la Catedrala Epifaniei din Moscova.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu s-a mulţumit doar să ceară ajutor material pentru participanţii la invazia Rusiei în Ucraina, ci le-a cerut preoţilor să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual soldaţilor.

”Ştiu că deja se face mult, dar cred că este insuficient. În plus, în spaţiul mediatic nu se menţionează cu frecvenţă ajutorul pe care Biserica Ortodoxă Rusă îl oferă celor care se află în Doneţk, Lugansk, în prima linie a frontului”, a declarat el.

Patriarhul Kirill a reiterat că cei care merg pe front au nevoie în primul rând de ajutor spiritual.

„Nu li se pot spune formalităţi. Trebuie să ştii ce să-i spui persoanei care să o întărească atunci când se dă ordinul de atac. Un ordin fără de care nu poate exista victorie, când trebuie să te ridici şi să mergi să-ţi înfrunţi moartea. Asta fac băieţii noştri: se ridică din tranşee şi se duc la întâlnirea cu moartea”, a afirmat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Kiril nu e preot si cu atat mai putin patriarh. Preotul cunoaste ca a lua viata aproapelui tau te duce in iad (pt cei carte stiu cate ceva despe asta, nu vorbesc despe atei, care au si ei loc asigurat ). Nu ai cum sa fii preot si sa indemni la a lua alte vieti. Prin asta Kiril direct in fundul iadului ajunge. Dar, dupa terminarea razboiului Rusia va fi una din cele mai credincioase natiuni (aa zice profetia).

    1. Aiureli. Nu exista nici un iad, inafara de cel faurit de oameni, aici, pe pamant. Apoi cine anume sunt “ateii” si dece ajung ei automat in iad? De unde dracu le scoateti pe astea?

      1. Alo, pobeda ! Mai pune mana pe carti si mai documenteaza-te ! Fiecare cum isi asterne asa dorme. Daca nu crezi e fix problema ta, dar asta imi demonstreaza ca nu te-a pre interesat sa citesti, caci exista atatea carti documentare pe net si le puteai gasi. Eu nu sunt un habotnic, religia actuala este departe de adevar. Dar cu toate acestea iadul exista. Pune mana si cauta si citeste ! DAca iti este atat de greu, iti pot trimite cate cev, incat sa te convingi singur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *