Social

Patriarhul Kirill, susținător al invaziei în Ucraina și al lui Putin susține că persecuția bisercii rusești este caracteristică parțial în R.Moldova

Biserica ortodoxă rusă se confruntă cu pericole serioase în adresa unității sale, iar cele mai mari presiuni se atestă în Ucraina. Semnale de alarmă mai vin din țările Vestice, cele Baltice și parțial în Republica Moldova, a declarat patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii, citat de TASS.

„Calomniile neîncetate asupra bisericii, patriarhului, episcopilor și slujitorilor bisericii curg zilnic asupra multora dintre frății noștri din afara Rusiei prin propaganda din presă, prin declarațiile activiștilor de stat și celor civici, prin declarațiile celor care au devenit prizonieri ai altor credințe și interese”, a menționat susținătorul dictatorului Putin.

Fața bisericească a precizat că, în primul rând, situația este caracteristică pentru Ucraina, însă nu numai. Acesta a menționat și situația din țările Baltice și Republica Moldova. El nu a prezentat exemple concrete despre persecuția bisericii ruse în țara noastră.

Menționăm că deocamdată, Mitropolia Moldovei nu a comentat declarațiile patriarhului Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *