Politică

„Patriotul” Dodon e supărat foc că UE a oferit Moldovei „în grabă” statutul de candidat. „Pioni pe tabla Occidentului”

Dacă în 2005 Europa a atras moldovenii prin salarii, pensii, drumuri, libertăți, drepturi și servicii europene de calitate, astăzi în politica europeană predomină isteria geopolitică, rusofobia și lupta cu valorile tradiționale. Despre acest lucru a menționat Igor Dodon. Totodată, în mesajul postat pe pagina sa de Facebook, Fostul Președinte susține că declarațiile conducerii țării, precum statutul de candidat de aderare la UE ar obliga Moldova sa se alăture sancțiunile antirusești, nu corespund realității.

„Moldova a primit statutul de candidat de aderare la UE nu pentru a fi susținută economic, ci pentru a fi atrasă în jocurile geopolitice occidentale împotriva Rusiei. Noi am devenit, de fapt, candidați pentru noi experimente politice și militare, după exemplul trist al Ucrainei. Iar graba cu care am fost acceptați drept candidați, împreună cu Ucraina, în lipsă de reforme necesare și cu un regim politic al PAS care devine dictatorial încălcând grosolan principiile statului de drept și libertățile fundamentale ale omului, confirmă că rolul Moldovei va fi de pion pe tabla geopolitică a Occidentului”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon menționează că consecințele pentru țara noastră pot fi tragice. Asta deoarece din cauza unei politici rusofobe promovate de comun cu Occidentul, vom pierde nu doar relațiile economice avantajoase cu partenerii din Est, dar am putea rămâne și fără o parte din teritoriile noastre. Drept urmare Moldova ar putea dispărea ca stat independent.

„Cetățenii moldoveni trebuie să înțeleagă că noi nu vom adera la UE încă cel puțin un deceniu sau două, sau probabil niciodată, însă vom suferi chiar în următoarele luni din cauza politicii iresponsabile și agresive a conducerii de la Chișinău, care conform declarațiilor recente se aliniază la sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei. Declarațiile conducerii țării, precum statutul de candidat de aderare la UE ar obliga Moldova sa se alăture sancțiunile antirusești, nu corespund realității. Spe exemplu Turcia, membru NATO care a obținut statutul de candidat câteva decenii in urma, a refuzat sa se alăture sancțiunile Occidentului împotriva Rusie invocând că acestea contravin intereselor naționale”, adaugă Dodon.

Războiul Occidentului cu Rusia nu e războiul nostru. Politica moldovenească trebuie să se bazeze pe principiile suveranității și neutralității, pe relații avantajoase cu Estul si Vestul, ținând cont de interesul național. Altfel ne vom autodistruge economic și putem dispărea ca stat, a mai declarat Fostul Președinte.

realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Vorbește cel mai mare pupincurist și trădător al secolului de meserie lingău de cururi rusești.Astfel de personaje infecte ar trebui alungate cât mai departe de viața publică și anihilate total

 2. Bă, dondowne!
  Ți se mai plătește sau achiți polițile vechi ?
  Kanalie kremlinistă, la Pruncu ți-e locul !

 3. “Stimati cetateni ai poporului independent si suveran moldovenesc, noi trebuie sa fim neutrali, adica sa ramanem in sanul – si daca nu sanul, macar in fundul – mamei noastre, Rassia! De unde atata rusofobie deodata? Doar fiindca fratii nostri rusi de 200 de ani daruiesc Europei necontenit numai razboaie, deportari, pierderi teritoriale, saracie si oprimare totala? Ce e asa grav la asta? Dansii asta stiu, asta fac: sa elibereze. Te elibereaza de orice: de casa parinteasca, de familie, de identitatea nationala si, cu putin noroc, de viata chiar. Iaca haholii, ce fericiti sunt, de cand au fost eliberati! Deja ii vezi prin toata Europa, cu un kuliok in mana si atat. Eu ma pricep la kulioace, asta inseamna ca-ti nierje ghini! Preferati poate jugul american, care v-ar indopa zilnic cu Big Mac si Coca Cola, pana n-ati mai incapea prin usa? Care prost ar schimba o splendoare de Pobeda contra la un iPhone nenorocit? Noua, poporului suveran moldovenesc, nu ne trebuie UE, noi avem deja relațiile economice avantajoase cu partenerii din Est, care e drept ca ne-au dus la stadiul de cersetorie, dar macar acolo suntem cap de lista in Europa! Treaba e clara: daca nu avem economie, ca pana acum, nici nu avem ce autodistruge. Ganditi-va deci ghini ce faceti, nu va luati dupa fascistii de peste Prut!”

 4. Iata cine e traadatorul Moldovei,Dodon !
  El transmite informatii Kremlinului,el a tradat Patria !
  Dodon are legaturi cu Moskova,el urzeste planuri impotriva Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *