Ultima oră

Patru localități fără transport public

Asta după ce şoferul maxi-taxiului care presta aceste servicii a plecat peste hotarele ţării.În lipsa transportului oamenii sunt nevoiţi să stea acasă, ori să meargă pe jos 20 de kilometri. Oamenii spun că au scris demersuri la primărie şi la Consiliul raional, dar fără nici un rezultat. S

tau izolaţi de aproape trei luni de zile.Aproape 2000 de locuitori ai satelor Ştefăneşti, Ursoaia Nouă, Tănătarii Noi şi Fîrlădenii Noi din raionul Căuşeni n-au mai ieşit din sat din luna februarie, şi asta deoarece prin sat nu circulă nici un microbuz. Localnicii spun că deplasarea spre Centrul rational şi Capitală a devenit o adevărată problemă.

Unicul mijloc de transport prin sat sunt căruţele şi bicicletele…Oamenii spun că autorităţile locale sunt surde la la problema lor. Colaboratorii primăriei susţin că din iarnă încearcă să bată la uşă pentru arezolva problema, dar situaţia rămîne neschimbată….Şoferii susţin că preţulm mic a biletelor şi lipsa permanent a pasagerilor îi face să renunţe la această rută.

Preşedintele raionului Căuşeni recunoaşte că ştie despre această problemă afirmînd însă că este una gravă pe întreg teritoriul raionului…Pînă la urmă nimeni nu a putut specifica concret cînd problema va fi rezolvată.Solicitaţi de Studio-L şeful Bazei de T5ransport auto din Căuşeni Veaceslav Răilean susţine că nimeni nu a depus vreo cerere la întreprindere pentru a prelua a ceastă rută.Distanța directă din cele patru sate Noi pîna în or. Căuşeni este de în jur de 20 de kilometri. 

sursa: studio-l.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *