Actualitate

Patru medici de la Centrul Mamei şi Copilului sunt acuzaţi de malpraxis

Potrivit celor constatate de procurori, pe 26 octombrie 2011, primind naşterea unei gravide, învinuiţii nu ar fi monitorizat corespunzător evoluţia travaliului şi au aplicat cu întârziere procedeele de resuscitare a nou-născutului. În urma inacţiunilor medicilor, a avut loc lezarea cerebrală definitivă a copilului nou-născut, care a suferit „asfixie obstetricală gravă” şi a cauzat invalidizarea ulterioară a acestuia.

Conform informaţiilor Procuraturii Generale, pentru elucidarea celor întâmplate procurorii au dispus efectuarea expertizei medico-legale. În concluzia Centrului de Medicină Legală de la Chişinău se arată că nu există culpa medicilor în acest caz. Procurorii au dispus efectuarea aceleiaşi expertize de către Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti, care a apreciat că evoluţia travaliului nu a fost monitorizată corespunzător de către medici şi ar fi putut fi eventual corectată prin efectuarea operaţiei cezariene.

Acţiunile de urmărire penală pe acest caz au fost finalizate şi dosarul a fost trimis în instanţa de judecată. Pentru comiterea acestei infracţiuni Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoare de până la trei ani cu sau fără privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani.

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *