Ultima oră

Patru persoane au ajuns la spital după ce au consumat ciuperci

Potrivit Centrului Național de Medicină Urgentă, un bărbat de 51 de ani, a solicitat intervenţia medicilor de la urgenţă pe motiv că s-a intoxicat cu ciuperci otrăvitoare. Din spusele pacientului, ciupercile erau un semifabricat cumpărat din magazin. Medicul de gardă a acţionat rapid, efectuând câteva proceduri de lavaj stomacal, apoi l-a transportat la SCM „Sfânta Treime” pentru tratament specializat. 

Alte două persoane din sectorul Râşcani, soţul de 64 de ani şi soţia de 61, a avut nevoie de ajutorul medicilor după ce au consumat ciuperci culese din pădure. Medicul de gardă i-a examinat şi tratat în volumul asistenţei medicale primare, transportându-i ulterior la spital pentru tratament şi recuperare.

Un alt caz vizează un tânăr de 25 de ani din sectorul Centru, care a simţit efectele toxinelor din ciuperci, consumate înainte de somn, azi dimineaţa la ora 4.00. După ce i s-au făcut spălături, pacientul şi-a mai revenit, fiind internat la spital.

De la începutul lunii septembrie până în prezent au fost înregistrate 27 de cazuri de intoxicaţie cu ciuperci otrăvitoare.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *