Politică

Pavel Filip comentează mita luată de Dodon de la Plahotniuc: „Imaginile cu siguranță i-au ȘOCAT pe cetățeni”

PS News: Imaginile publicate de deputatul Iurie Reniță ridică multe semne de întrebare cu privire la relația dintre Dodon si Plahotniuc. Ca apropiat al acestuia și ca prim-ministru, ce ne puteți spune despre relația lor? Plahotniuc finanța PSRM sau pe Dodon?

Pavel Filip: În perioada despre care vorbiți eu eram prim-ministru la guvern. Mi-am luat în serios atribuțiile și chiar nu am fost implicat (cu părere de rău sau de bine) în activitățile de partid. Cu siguranță, cei care au fost cu adevărat mai apropiați de Vlad Plahotniuc sau chiar el însuși vă pot spune mai multe despre relația lui cu alte persoane.

PS News: Ce ar trebui să înțeleagă oamenii, alegătorii din imaginile respective? Cum rămâne cu ideile susținute de Dodon ca lupta împotriva oligarhului și cum rămâne cu scopul de dezoligarhizare al încheierii coaliției din iunie anul trecut între PSRM si ACUM ?

Pavel Filip: Imaginile despre care vorbiți cu siguranță i-au șocat pe cetățeni, însă verdictul trebuie să-l dea Procuratura, care am văzut că a deschis o anchetă. Am văzut că dl Dodon susține că imaginile sunt trucate, dar la acest subiect trebuie să se expună organele de anchetă.

PS News: Credeți că este posibilă revenirea lui Plahotniuc pe scena politică? Care e relația dv cu el?

Pavel Filip: Eu nu mai comunic cu dlui încă din vară, când m-a asigurat că gata, nu se mai implică în PDM și în politică. Din păcate, am constatat ulterior că nu a fost sincer în această declarație. Văd în multe acțiuni de pe scena politică de la noi ”semnătura” dlui și intuiesc că acum, în ciuda celor declarate anterior, se ocupă de politică mult mai intens și mai cu interes ca înainte.

PS News: Cum comentați migrarea deputaților PDM la Pro-Moldova? Ce a stat la baza deciziei lor? Este adevărat că li s-au oferit bani?

Pavel Filip: Acest ”Pro-Moldova” este o variație a partidului Șor, finanțat de cel care, spune Procuratura, alături de Plahotniuc, este beneficiar al furtului miliardului. După o astfel de ”afacere”, nu mă miră că au bani pentru noi ”achiziții”. Din PDM au plecat acum cei care se obișnuiseră să vadă partidul ca sac cu bani și rezolvare a dosarelor penale. Au plecat cei care nu se pot rupe de practicile păguboase ale trecutului și acum s-au întors sub ”domnia” hoților de miliarde.

Motivele plecărilor nu au nicio legătură cu viziuni și opinii, pentru că cei care au plecat au fost cei care au insistat cel mai mult pe o coaliție cu PSRM și nu și-au exprimat niciodată vreo nemulțumire. Despre bani și oferte de milioane ne vorbesc colegii noștri din teritoriu, care au fost și ei abordați ca să plece din partid.

https://psnews.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *