Economie

Pavel Filip consideră nepotrivită colaborarea Moldovei cu UEE

Răspunsul Guvernului la solicitările de săptămâna trecută ale preşedintelui Igor Dodon a fost publicat pe o reţea de socializare de către şeful statului. Potrivit acestuia, Pavel Filip spune că autorităţile de la Chişinău nu vor putea realiza prevederile unui eventual memorandum cu Uniunea Economică Euroasiatică, deoarece acest lucru este în contradicţie cu prevederile Acordului de Asociere pe care Republica Moldova l-a semnat cu Uniunea Europeană.

„În viziunea Guvernului, atât semnarea memorandumului în cauză, cât şi solicitarea statului de observator pe lângă UEE sunt inoportune, având în vedere faptul că acestea nu vor aduce ţării noastre dividende economice sau politice palpabile. Cred că aceşti paşi nechibzuiţi sunt de natură să submineze stabilitatea social-politică din ţara noastră care şi aşa este fragilă”, se spune în răspunsul lui Pavel Filip către Igor Dodon.

În replică, preşedintele Igor Dodon a scris pe o reţea de socializare că memorandumul dintre Republica Moldova cu Uniunea Economică Eurasiatică va fi totuşi semnat.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *