Actualitate

Pavel Filip: exporturile produselor de origine animalieră spre UE pot crește cu 10%

„Există un potențial de creștere a exporturilor spre UE de cel puțin 10% în cazul extinderii comerțului cu produse de origine animalieră”, a declarat premierul Pavel Filip, citat de serviciul de presă al Guvernului, la care face referire IPN.

Autoritățile se angajează să se mobilizeze pentru a îndeplini toate acțiunile necesare în vederea finalizării cu succes a misiunii de audit. „Avem privilegii oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundată și Cuprinzătoare cu Uniunea Europeană și trebuie să le valorificăm”, a declarat premierul.

Pavel Filip a cerut autorităților cu competențe în domeniu fixarea unor termene clare pentru fiecare acțiune, astfel încât misiunea de audit să fie una de succes. Principalele măsuri care urmează să fie îndeplinite țin de dotarea și acreditarea unui laborator specializat, crearea unui centru național de procesare a deșeurilor din industria cărnii, continuarea armonizării cadrului legislativ național la cel european și sporirea capacităților instituțiilor naționale de profil.

Sursa: ipn.md 


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *