Actualitate

Pavel Filip l-a felicitat pe Președintele SUA cu prilejul învestirii în funcție

Pavel Filip a menționat că autoritățile de la Chișinău pledează pentru menținerea parteneriatului strategic bilateral, așa cum a fost pe parcursul ultimilor 25 de ani.

Pavel Filip a menționat că de-a lungul prieteniei dintre țările noastre, Statele Unite ale Americii au servit ca un exemplu pentru R. Moldova. „Libertatea, justiția, democrația și solidaritatea internaționale pentru mulți dintre cetățenii moldoveni, dar și pentru coaliția de guvernare, sunt valorile pe care ne-am angajat să le promovăm și în Republica Moldova”, se spune în mesajul semnat de șeful Executivului.
Totodată, Pavel Filip a declarat că R. Moldova rămâne a fi un partener stabil și de încredere al Statelor Unite ale Americii, iar autoritățile de la Chișinău sunt focusate pe implementarea reformelor pentru modernizarea și dezvoltarea țării. „Apreciem în mod deosebit suportul oferit de Statele Unite ale Americii în asigurarea integrității teritoriale a țării și reglementarea pașnică a conflictului transnistrean. În 2017 marcăm 25 de ani ai relațiilor diplomatice moldo-americane și considerăm că acesta este un bun prilej pentru a stabili noi obiective ambițioase de colaborare pentru viitor”, a precizat prim-ministrul.

Premierul a reiterat deschiderea Republicii Moldova pentru continuarea dialogului strategic între cele două state, inclusiv în vederea sporirii relațiilor comercial-economice și diversificării investițiilor SUA în țara noastră, precum și pentru consolidarea relațiilor culturale bilaterale.

TIMPUL.MD (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *