Actualitate

Pavel Filip: Vladimir Plahotniuc nu mai are nicio INFLUENȚĂ asupra PDM

„Dacă ar fi să vorbim despre greșeli, eu cred că atât timp cât am fost la guvernare partidul a avut o manieră mai agresivă de activitate atât față de oponenții politici, dar și ca manieră de conduită. Poate este și firesc pentru un partid care se află la guvernare, dar nu cred că acest lucru ne-a adus valoare politică. Cred că a fost o verticală a puterii nefirească pentru un partid de orientare democratică. Din acest punct de vedere, trebuie să facem o analiză”, a afirmat Pavel Filip.

Potrivit lui, Partidul Democrat a crescut ca pondere și a acumulat mai multe mandate, dar politic nu a crescut mult și din această cauză este acum în opoziție. „Cred că a fost o manieră de conducere mai autoritară în interiorul partidului”, a menționat Pavel Filip.

Despre procesul de negocieri în perioada post-electorală, Pavel Filip spune că, timp de trei luni, nu a participat la niciun fel de discuții dintre PDM și PSRM. „Trebuie să recunosc că acest lucru îmi displace pentru că cred că trebuia să fie o consultare mai largă, dar, în același timp, nu pot spune că am fost izolat și nu știam cum merg lucrurile. Eram informat de către colegi și nemijlocit de către Vladimir Plahotniuc. Știu că negocia el personal din partea Partidului Democrat și cu Igor Dodon din partea Partidului Socialiștilor. Nu am auzit să fie purtate discuții cu cei care reprezintă blocul ACUM în toată această perioadă”, a declarat președintele interimar al PDM.

De asemenea, Pavel Filip a vorbit despre necesitatea de reformare a formațiunii menționând că trebuie să se găsească motivele de ce se află în opoziție când a obținut cele mai multe mandate în Parlament din istoria partidului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *