Artă

Pavel Guțu a mai vernisat o expoziție la Chișinău

Pictorul Tudor Botin a subliniat faptul că tablourile au culoare, formă şi compoziţie. „Aceste lucrări sunt executate la cel mai înalt profesionalism şi pot participa la orişice saloane internaţionale”, a mai spus Tudor Botin. „E un pictor polivalent, care tot timpul se află în căutare, ca să găsească nişte valori spirituale, universale, moderne”, a remarcat artistul plastic Sergiu Fusu.

La rândul său, criticul de artă Liviu Hâncu a apreciat că Pavel Guţu este un pictor polivalent, care lucrează în mai multe stiluri şi concepţii diametral opuse. ”Este un artist care nu e doctrinar, ceea ce vorbeşte despre flexibilitatea gîndirii. Acceptă orişice amplitudine valorică. Picturile sale cuprind toată istoria artelor plastice”, a remarcat Liviu Hîncu.

Pavel Guţu a declarat că aceasta este cea de-a 37-a expoziţie a sa. „Am avut expoziţii în lumea întreagă, mai cu seamă în România şi Italia. În primăvara anului curent am prezentat la Centrul Expoziţional ”C. Brâncuşi” 170 de lucrări. Pentru această expoziţie am selectat 64 de lucrări, realizate în ultimii ani în Italia, a menţionat el.

Pavel Guţu s-a născut pe 6 august 1952 în satul Kamîşovka (Hagi-Kurda), Ucraina. În 1982 a absolvit Academia de Arte din Kiev (secţia monumentală). Din 1993 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova şi al Fondului AIAP din Bucureşti, iar din 1996 – membru al AIAP UNESCO. A expus lucrări în R. Moldova, România, Italia, Franţa, Elveţia şi în alte ţări. Din 2002 este stabilit cu traiul în oraşul Sondrio, Italia. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *