Actualitate

Pavel Păduraru și-a lansat la Paris „Moartea lui Igor Alexandrovici”

Romanul „Moartea lui Igor Alexandrovici” de Pavel Păduraru a fost lansat recent în capitala Franței. Este cea de a treia prezentare publică a acestui volum, după lansările din București și Chișinău.

Evenimentul a fost moderat de scriitoarea Tatiana Țâbuleac, stabilită de mai mulți ani la Paris, despre care Pavel spune că i-a înțeles romanul cel mai bine. „Până acum mă miram când diferiți cititori, inclusiv scriitori și critici literari, pricepeau în mod diferit această carte. Și acest lucru nu mă îngrijora, dar oricum căutam un cititor al meu, care să-mi descifreze toate ascunzișurile sufletului din perioada când am scris cartea. Și uite că l-am găsit tocmai la Paris, de unde rezulta că trebuia să merg încolo. Meritul Tatianei este că numai ea a putut să mă facă să tac sau să mă bâlbâi pe alocuri…”, spune Pavel Păduraru.

Lansarea a avut loc la palatul de cultură „Espace 33 Paris” și s-a desfășurat într-un mod special. Timp de câteva ore, Pavel Păduraru a stat de vorbă cu Tatiana Țâbuleac, iar mai târziu în discuție s-a implicat și sala. Potrivit autorului, a fost cea mai frumoasă lansare de carte la care a participat nemijlocit. De cealaltă parte, Tatiana s-a arătat mulțumită că astfel și-a amintit de munca de jurnalist, pe care a practicat-o când se afla în R. Moldova.

Păduraru intenționează să-și lanseze romanul aproape în toate țările și orașele în care au avut loc evenimentele reale descrise în cartea sa. Astfel, următoarele lansări ar putea să aibă loc în Belgia, Italia, Germania, Austria, Irak, Libia, Malaezia, SUA, China, Rusia sau Nepal ori în orașele Bălți, Târgoviște sau Iași.

Romanul „Moartea lui Igor Alexandrovici” a apărut în 2017, la Editura „Paralela 45” din București. Este cel de-al doilea roman al lui Pavel Păduraru, după „Karlik”, scos la tipar în 2006, de către Editura „Pontica”, condusă de distinsul critic literar Marin Mincu. Autorul susține că a scris în acest volum unde s-a pierdut miliardul dispărut din sistemul bancar al R. Moldova. Totodată, el spune că „Moartea lui Igor Alexandrovici” este o carte despre minciună și manipulare, pe care a hotărât să o scrie după ce s-a întâlnit într-un local din Chișinău cu un soldat rus din regiunea transnistreană, pe 17 aprilie 2015.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *