Moldova

PCRM a suferit un EȘEC prin boicotarea şedinţelor Parlamentului

„Se apropie dată convocării şedinţei Parlamentului după vacanţă şi normal că ei (PCRM – n.r.) trebuie să se clarifice asupra faptului ce vor face mai departe. Este important că au luat această decizie de a se întoarce în Parlament şi acest fapt vorbeşte că tactica lor de boicotare a şedinţelor legislativului a fost păgubaşă şi prin această reîntoarcere ei recunosc că au suferit un eşec şi nu şi-au atins scopurile. Acum ei au trebuit să renunţe la chestia asta şi să se întoarcă în Parlament pentru a activa în plen”, a declarat Anatol Ţăranu.

Analistul a mai spus că reîntoarcerea comuniştilor în Parlament vorbeşte şi despre faptul că într-adevăr ar exista o înţelegere cu PLDM, dar poate fi şi o coincidenţă.„Vlad Filat a declarat că în toamnă va fi ales preşedintele Republicii Moldova şi acesta nu poate fi ales decât în Parlament şi cu voturile comuniştilor”, a subliniat Anatol Ţăranu.

PCRM a boicotat şedinţele Parlamentului din luna iunie, după ce au fost anunţate rezultatele alegerilor locale. Marţi, 23 august, PCRM a emis un comunicat de presă în care se spune că decizia parlamentarilor comunişti de a reveni la şedinţele în plen este dictată de situaţia social-politică precară şi necesitatea stringentă de a scoate ţara din criza politică îndelungată.

După: Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *