Eveniment

PCRM îşi asumă crimele regimului stalinist

Protestanţii erau organizaţi de deputaţii Mark Tkaciuk, Iurie Muntean, Grigore Petrenko şi Eduard Muşuc, ultimul fiind cel mai gălăgios în scandarea sloganurilor. Înainte de pichetare la locul evenimentului erau prezenţi jurnaliştii de la presa aservită fostului partid de guvernământ („Omega”, NIT, „Comunistul” ş.a.)

„E păcat să ne despărţim de comunism în tăcere”, a comentat incidentul în cadrul conferinţei Virgil Ţârău, vicedirectorul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii din România. „Mesajul nostru este unul ştiinţific, de schimb de idei şi experienţe cu colegii din fostele ţări sovietice. Este o ruşine să discutăm de ororile staliniste, deportări, foamete?”, s-a întrebat retoric Igor Şarov, decanul Facultăţii de Istorie a Universităţii de Stat.

Potrivit analistului politic Vlad Lupan, prin protestul lor, comuniştii îşi asumă crimele PCUS. „PCRM spune că nu este urmaşul PCUS. La conferinţă se discută crimele regimului comunist totalitar. Dacă PCRM spune că nu este urmaşul PCUS atunci nu ar trebui să protesteze. Prezenţa loc aici demonstrează că ei îşi asumă aceste crime”, a comentat Lupan. O altă explicaţie a protestului este nevoia ca partidul să apară pe sticlă. Menţionăm că jurnaliştii „de curte” au fost însoţiţi şi de reporteri de la postul public de televiziune, precum şi cei de la canalul „Publika TV”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *