Ultima oră

PCRM vorbește despre profanarea conceptului modernizării europene

Potrivit PCRM, astăzi poporul se află la marginea prăpastiei, iar aici s-a ajuns din cauza politicienilor care au venit la putere în 2009. „Timp de şase ani, guvernarea nu a făcut nimic pentru a continua dezvoltarea ţării. Din contra, a înrăutăţit dramatic situaţia, a delapidat resursele acumulate, a sărăcit populaţia. A fost instaurată perioada degradării social-economice, a profanării conceptului modernizării europene, a denaturării politicii externe. Corupţia, furtul, criminalitatea fac astăzi legea în Moldova”, se menționează într-o declarație a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Totodată, comuniștii atrag atenția că multiplele lor adresări începând cu anul 2009 către structurile internaţionale cu „cerinţa de a opri susţinerea regimului mafiot, „pro-european” au fost ignorate”, iar „guvernarea nu a reacţionat la cerinţele protestatarilor şi propunerile Partidului Comuniştilor”. „Anume din această cauză ţara a ajuns în situaţia actuală. Situaţie în care fărădelegile puterii nu mai pot fi tolerate nici chiar de acea parte a societăţii care a votat pentru partidele de dreapta. Acum oamenii sunt chemaţi în piaţă să protesteze şi să ceară viaţă demnă, tarife calculate, susţinerea celor săraci, întoarcerea miliardului furat, restabilirea democraţiei. „Liderii protestelor”, însă, au renunţat la aceste revendicări şi s-au axat în exclusivitate pe probleme şi ambiţii politice”, se mai arată de declarația CC al PCRM.

„Poporul are dreptul incontestabil la rezistenţă şi luptă. Într-o societate democratică alegerile reprezintă cea mai sigură cale de schimbare a guvernării. Cu toate acestea, liderii Alianţei de guvernare speră că în condiţiile unei democraţii limitate, a coruperii electoratului, a monopolizării televiziunilor, a falsificării rezultatelor scrutinului, a controlului Comisiei Electorale Centrale, a justiţiei capturate, alegerile le vor permite să se menţină la putere, iar indignarea şi mânia poporului se vor epuiza”, conchide Comitetul Central al Partidului Comuniștilor în declarația dată publicității.

Sursa: realitatea.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *