Actualitate

PD, PLDM și PL nu vor susține moțiunea de cenzură

"Evident ca noi nu vom sustine motiunea, prin definitie nu putem sa sustinem o initiativa care vine din partea comunistilor. Sunt evidente fortarile lor de a zadarnici activitatea Parlamentului si a Executivului", a declarat deputatul liberal, Valeriu Munteanu.

In acelasi timp, parlamentarul liberal-democat, Tudor Deliu, nu exclude ca daca maine motiunea de cenzura nu va fi votata de majoritatea deputatilor, comunistii ar putea inainta una noua. "Acum au pornit maratonul motiunilor de cenzura. Nu este exclus faptul ca maine sau joi sa vina cu o alta motiune de cenzura, deoarece imperfectiune care exista in regulamentul Parlamentului poate ca le permit sa faca acest lucru. Motiunea de cenzura trebuie sa porneasca de la aceea daca Guvernul in exercitiu isi realizeaza programul sau de guvernare si nu sunt unele devieri. Nu poate sa fie demis un Guvern numai din cauza unei politici interne sau externe care ei considera ca nu este realizata. Parerea mea este ca pe ei nu ii intereseaza problemele pe care le includ in motiunea de cenzura, ei vor sa sustraga Parlamentul de la alte activitati", a spus deputatul PLDM, Tudor Deliu.

Deputatul PD, Sergiu Sarbu, care anterior a fost parlamentar pe listele comunistilor, afirma ca tot ce fac comunistii este pentru a reveni la guvernare. "Era evident ca nici prima motiune, nici a doua nu va trece. Este vorba despre o tactica, un scop bine-determinat de a reveni la guvernare, asa ca depun maxim efort pentru asta si utilizeaza orice mijloace", a spus Sergiu Sarbu.

Deputatii din studiou mai cred ca este nevoie de a modifica regulamentul Parlamentului pentru a opri comunistii de a mai inainta motiuni de cenzura. Liberalul Valeriu Munteanu a propus ca aceste modificari sa fie votate chiar maine, la sedinta extraordinara a Legislativului. Deputatutul PLDM, Tudor Deliu, insa, afirma ca acest lucru nu este posibil, intrucat modificarile trebuie sa fie examinate de comisiile parlamentare inainte de a fi votate. Totusi, Valeriu Munteanu afirma ca este posibil ca acest lucru sa se intample intr-o singura zi. "Dimineata trece prin comisii, dupa masa trece prin doua lecturi si finita la comedia", a adaugat Valeriu Munteanu.

Maine deputatii se convoca in sedinta extraordinara pentru a examinta motiunea de cenzura impotriva Guvernului, inaintata de comunisti. Acestia sunt nemultumiti de modul in care Executivul rezolva problema transnistreana. Socialistii au declarat anterior ca vor sustine comunistii. Saptamana trecuta deputatii PCRM au mai inaintat o motiune de demitere a Guvernului, insa aceasta nu a acumulat numarul necesar de voturi. Pentru demiterea Guvernului s-au expus doar 36 de deputati comunisti si socialisti.

Inprofunzime.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *