Timpul Local

Pe 14 august în satul Lalova va avea loc Festivalul de Folclor „Vetre strămoșești”

Căușeni
Au început lucrările de reparație la Casa de Cultură din or. Căușeni, situată pe str. Păcii 18.Lucrările sunt efectuate de către SC „Eusevas cons” SRL din or. Chișinău. Durata de execuție a lucrărilor este de 3 luni.
De asemenea, Consiliul Raional face calcule pentru stabilirea costului de conectare a unei case de locuit la sistemul de canalizare. În total vor fi conectate 600 de case de locuit din sectorul Valul lui Traian, or. Căușeni.

Cimișlia
Pe 3 august la Ambasada Poloniei din R. Moldova a fost semnat acordul de finanțare a proiectului „Amenajarea gunoiștii pentru 11 primării din raionul Cimișlia”. Proiectul a fost aplicat de către Consiliul raional Cimișlia și are drept scop acoperirea cu servicii primare și depozitare a deșeurilor menajere solide a întreg teritoriului raionului Cimișlia.

Cu suportul generos al poporului polonez de 23500 euro, va fi amenajat terenul gunoiștii din s. Mihailovca și anume: se va îngrădi teritoriul gunoiștii cu plasă metalică (680m), se va instala o poartă, un punct de control pentru pază, se va procura un tractor și o remorcă pentru necesitățile gunoiștii, la fel se va organiza o campanie de informare în domeniul serviciilor comunale în localitățile rurale ale raionului. Contribuția consiliului raional în acest proiect este de 7300 euro.

Strășeni
Pe 5 august 2016, în parcul ,,Mihai Eminescu” din orașul Strășeni a avut loc deschiderea unui nou teren de joacă, cu participarea lui Mihail Popa, președintele raionului Strășeni, a lui Viorel Jardan, consilier raional, reprezentanților Primăriei orașului Strășeni și a copiilor care așteptau nerăbdători să ia cu asalt noul teren de joacă și cărora, le-a revenit onoarea de a tăia panglica, ajutați de președinte. În cadrul proiectului vor fi deschise în jur de 40 de astfel de terenuri de joacă în țară, dotate cu echipamente de ultimă generație și foarte sigure pentru copii.

Orhei
În ziua de 13 august 2016, Secția Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului Raional Orhei organizează Festivitatea „Ultimul Snop”. Aflat la cea de-a VI-a ediție, festivitatea se va desfășura la Tabăra „Miorița” din comuna Ivancea, Orhei. Programul va cuprinde realizări ale producției cerealiere, meşteri populari, la fel și echipamente destinate procesatorilor tehnologiilor din domeniu. Participă reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, specialişti ai Secției agricultură și alimentație, agenți economici din raion și lucrătorii care s-au înrolat în activitatea recoltării agricole.

Rezina
Consiliul Raional Rezina, Secția cultură, Primăria satului Lalova vă invită la Festivalul de Folclor „Vetre strămoșești”, ediția anului 2016, care va fi desfășurată la 14 august, curent, în lunca Nistrului din satul Lalova.

În cadrul festivalului vor evolua următoarele formații artistice: „Floare de dor” (satul Lalova), „Amurgul” (satul Lalova), „Soacrele” (satul Ciobalaccia, raionul Cantemir), „Trandafirii” (satul Trifești), „Roata norocului” (satul Andrușul de Sus, raionul Cahul), „Lozioara” (satul Buciușca), „Pădureanca” (satul Țahnăuți), „Lino Leano” (satul Filipeni, raionul Leova), „Busuiocul” (satul Țareuca), „Busuioc moldovenesc” (satul Ialpujeni, raionul Cimișlia), „Sălcioara” (satul Solonceni), „Leana” (satul Ciorna), „Comoara satului” (satul Mateuți), „Vatra Țâpovei” (satul Țâpova), „Floare de nu-mă-uita” (satul Gordinești) și „Floarea dorului” (satul Cuizăuca). Evenimentul cultural va fi întregit de vernisarea unei expoziții a articolelor de artizanat ale meșterilor populari. Începutul – ora 10.00.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *