Actualitate

Pe Aeroportului Internaţional Chişinău va fi construit cel mai mare câmp de panouri solare din țară

Evenimentul are drept scop susţinerea celor mai importante iniţiative în producerea şi consumul eficient de energie, în implementarea, dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, precum şi a inovaţiilor în domeniul vizat.

Compania administrator vine cu ideea de a trece la asigurarea Aeroportului Internaţional Chişinău cu energie electrică utilizând sursele alternative de alimentare, precum panourile solare. Acest proiect va deveni cel mai amplu proiect investiţional de acest gen din Republica Moldova. Utilizarea panourile solare pentru producerea energiei electrice va permite de a asigura o sursă suplimentară de alimentare, aeroportul fiind locul ideal pentru a găzdui instalaţiile solare.

În procesul elaborării proiectului dat, a fost efectuată analiza capacităţilor necesare pentru asigurarea activităţii aeroportului reieşind din consumul anual de energie electrică. Potrivit unui comunicat, al companiei, se anunță că a fost selectat cel mai potrivit spaţiu, care nu prezintă nici un pericol pentru efectuarea zborurilor. În proces de realizare a proiectului, o atenţie deosebită se va acorda asigurării unui nivel înalt al siguranţei pasagerilor şi operării de către companiile aeriene a curselor fără impedimente.

De la începutul activităţii sale în calitate de companie administrator a Aeroportului Internaţional Chişinău, „Avia Invest” SRL şi-a stabilit condiţii stricte de realizare a tuturor obiectivelor trasate inclusiv atât crearea unui aeroport internaţional modern şi economic eficient cât şi realizarea cu succes în premieră pentru Republica Moldova a modelului conceptului parteneriatului public-privat.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *