Bună Dimineața

Pe cine vrea să prostească Filat?

Ca să înțelegem din start despre ce „forum” e vorba e suficient să trecem cu ochii peste lista celor „110 organizații de tineret” care au participat la el – toate acestea sunt binecunoscute opiniei publice din R. Moldova. Astfel, e vorba de organizații rusești, gen „Liga tineretului rus”, „Eu sunt moldovan, eu grăiesc moldovenește”, „Molodaia gvardia”, „Patrioții Moldovei” ș.a.m.d. Ca lucrurile să devină și mai clare precizăm că finanțatorii „Forumului” au fost reprezentanța „Rossotrudnicestva” în R. Moldova și Fondul „Russkii mir”.

Ca un fir roșu prin toate cuvântările rostite la forum au trecut asemenea „probleme” ca „românizarea moldovenilor” și „atacurile unioniștilor la identitatea națională moldovenească”. Participanții la forum au fost salutați de Chiril Lucinschi, președinte al comisiei parlamentare, fruntaș al PLDM și unul dintre apropiații liderului acestui partid, Vlad Filat…

Dacă nu am uitat că în ultimul timp Filat încearcă să cocheteze cu președintele român Traian Băsescu și o face pe „românul” și „unionistul”, nu putem să nu ne întrebăm, cum se explică prezența lui C. Lucinschi la forumul unor organizații extremiste de stânga care luptă deschis împotriva României și a cursului proeuropean al R. Moldova? Putea C. Lucinschi să participe la acest forum fără blagoslovirea lui Filat? Bineînțeles, nu.
E binecunoscută proverbiala lipsă de principii a acestui politician (în limbaj popular: „nu are nici un Dumnezeu”) și acest joc al lui nu ne miră deloc. Cu toate acestea, e rezonabil să ne întrebăm: pe cine vrea să prostească Filat? Pe ruși? Pe Băsescu? Pe partenerii de coaliție? Pe alegătorii moldoveni?

Răspunsul meu e următorul: pe toți.

Știut însă e că atunci când cineva vrea să-i prostească pe toți, o termină prost. Filat a terminat-o o dată prost – anul trecut când, din cauza actelor de corupție, i-a fost interzis să candideze la funcție de prim-ministru. De ce e atât de încrezut că, dacă va continua să joace cum joacă, nu va pierde și funcția de lider al PLDM?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *