Moldova

Pe comunistul G. Petrenko l-a luat gura pe dinainte

Și V. Saharneanu și Vadim Pistrinciuc au demonstrat cu argumente pertinente caracterul ilegal al acestui referendum, în spatele căruia, potrivit lui Saharneanu, stă "o politică pro-rusă, bine stabilită în regiune".

În intervenția sa telefonică, președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase a precizat ca ințiativa găguzilor nu se încadrează în limitele legii deoarece o regiune autonoma nu se poate implica în probleme ce țin de politica externa a statului.

În replică, logoreicul activist comunist a declarat cu aplomb bolșevic și într-un dispreț total față de lege că, indiferent ce vor întreprinde autoritățile centrale ale statului, referendumul va avea, totuși, loc.

Luându-l gura pe dinainte, Petrenko a spus ceea ce ascund cu grijă comuniștii: chiar dacă referendumul e anticonstituțional și nu are valoare juridică, noi îl vom organiza totuși, pentru că – fiți atenți! – „noi avem nevoie de rezultatele lui…”. Pentru ce au nevoie? E clar pentru ce: pentru propagandă de partid și electorală! Ca să poată trâmbița și aici, dar și în exterior că „găguzii au decis în cadrul unui referendum că nu vor în UE, ci în Uniunea vamală…

Tot pentru propagandă au avut nevoie ieri comuniștii să discute în parlament despre situația presei din R. Moldova. Slavă Domnului că de data aceasta deputații din majoritatea parlamentară n-au înghițit nada.

(Cronicar)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *