Social

Pedepse mai DURE pentru șoferii care urcă la volan în stare de ebrietate. Grosu: „Să rămână pieton sau pasager pe viață”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a solicitat membrilor Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică organizarea unor audieri cu participarea instituțiilor statului, pentru a elabora ulterior un proiect de amendare a legislației, astfel încât vitezomanii sau cei care urcă la volan în stare de ebrietate să rămână fără permis de conducere pe viață. O propunere în acest sens a fost făcută în cadrul ședinței de joi, 7 septembrie, a Parlamentului.

„În contextul ultimelor tragedii care s-au produs pe drumurile noastre. O combinație de vitezomani și beți la volan, și finalul este tragic. Pierdem vieți omenești, tineri. Aceasta este o tragedie și pentru familii, și pentru noi toți”, a declarat Igor Grosu.

Astfel, în acest sens, el a solicitat organizarea unor audieri cu participarea tuturor instituțiilor statului, responsabile de traficul rutier și securitatea publică.

„Să ne gândim la sancțiuni mai drastice. Să rămână pieton sau pasager pe viață. Nu se poate controla și nu înțelege cât este de grav să te urci beat la volan, atunci să rămână fără permis pe viață… Va fi mai bine pentru el și pentru cei din jur… Și de făcut așa, încât domnii judecători să nu poată interveni”, a mai adăugat președintele Parlamentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *