Justiție

Pedepse dure pentru tulburarea liniştii în timpul nopţii. MAI propune aplicarea unei sancțiuni noi pentru comiterea faptei menționate

Ministerul de Interne propune pedepse mai dure pentru cei care tulbură liniștea în timpul nopții. Mai exact, reprezentanții MAI propun amendarea Codului contravențional prin introducerea unor noi prevederi.

„Prezentul proiect este elaborat în scopul eficientizării aplicării mecanismelor de prevenire și contracarare a faptelor care tulbură liniștea în timpul nopții, de la ora 22 până la ora 07, inclusiv prin cântare cu voce ridicată, semnalizare acustică, folosire cu intensitate auditivă a aparatajului audiovizual în locuințe sau în locuri publice, alte acțiuni similare”, precizează ministerul.

Astfel, potrivit MAI, analiza efectuată în perioada anului 2022 pe teritoriul municipiului Chișinău arată un număr impunător de cazuri de tulburări ale liniștii, astfel fiind sesizate diverse încălcări în localurile şi zonele de agrement din raza teritorială menționată.

În acest sens, autoritățile propun includerea unei sancțiuni noi pentru comiterea faptei menționate. Pe lângă aplicarea amenzii persoanelor fizice și juridice, în rezultatul operării amendamentelor, urmează a fi aplicată și sancțiunea – privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 luni până la un an.

Totodată, Codul contravențional va fi completat cu un nou articol ce instituie o nouă măsură de siguranță – suspendarea dreptului de a desfășura o anumită activitate, care are drept scop înlăturarea unei stări de pericol și/sau prevenirea săvârșirii unor fapte ce constituie contravenții.

Precizăm că, la moment, pentru tulburarea liniştii în timpul nopţii, legislația prevede doar amendă de la 9 la 18 unităţi convenţionale (450-900 lei) aplicată persoanei fizice și amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale (3000-4500 lei) aplicată persoanei juridice.

Sursa Deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *