Culinar.md

Penne rigate cu vinete şi dovlecei

Ingrediente (2 porţii):
– 1/2 de cutie penne rigate integrale;
– 2 linguri ulei de măsline;
– 1 vânătă;
– 1 dovlecel;
– 1 ceapă;
– 2 căţei de usturoi;
– 2 linguri de roşii uscate, în ulei;
– 500 ml de suc de roşii;
– 1 lingură de bulion;
– 1/2 de linguriţă de zahăr;
– sare;
– 1/2 de linguriţă cimbru;
– 2 linguriţe oregano.

Mod de preparare:
Vânăta se curăță de coajă şi se taie fâşii, pe lungime; se presară sare şi se lasă 1/2 de oră; sarea va extrage amăreala. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline, până când se înmoaie. Se adaugă făşiile de vânătă şi dovlecelul tăiat felii; se ţin 3 minute la călit. Se toarnă sucul de roşii, roşiile uscate, zahărul şi bulionul; se lasă să fiarbă la foc mic, până când legumele sunt gătite. Între timp, pennele se fierb în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sosul e aproape gata se adaugă şi cei doi căţei de usturoi, tocaţi mărunt, sarea, cimbrul şi oregano. La sfârşit se amestecă cu pennele.

Pentru o variantă mai sănătoasă a acestei reţete, alegeţi să căliţi legumele în apă, în loc de ulei, într-o tigaie ceramică. Uleiul îl puteţi adăuga la sfârşit, după ce aţi stins focul, pentru a beneficia din plin de proprietăţile „medicament” ale uleiului de măsline.

sanatate.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *