Penne rigate cu vinete şi dovlecei
Ingrediente (2 porţii):
– 1/2 de cutie penne rigate integrale;
– 2 linguri ulei de măsline;
– 1 vânătă;
– 1 dovlecel;
– 1 ceapă;
– 2 căţei de usturoi;
– 2 linguri de roşii uscate, în ulei;
– 500 ml de suc de roşii;
– 1 lingură de bulion;
– 1/2 de linguriţă de zahăr;
– sare;
– 1/2 de linguriţă cimbru;
– 2 linguriţe oregano.
Mod de preparare:
Vânăta se curăță de coajă şi se taie fâşii, pe lungime; se presară sare şi se lasă 1/2 de oră; sarea va extrage amăreala. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în uleiul de măsline, până când se înmoaie. Se adaugă făşiile de vânătă şi dovlecelul tăiat felii; se ţin 3 minute la călit. Se toarnă sucul de roşii, roşiile uscate, zahărul şi bulionul; se lasă să fiarbă la foc mic, până când legumele sunt gătite. Între timp, pennele se fierb în apă clocotită cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sosul e aproape gata se adaugă şi cei doi căţei de usturoi, tocaţi mărunt, sarea, cimbrul şi oregano. La sfârşit se amestecă cu pennele.
Pentru o variantă mai sănătoasă a acestei reţete, alegeţi să căliţi legumele în apă, în loc de ulei, într-o tigaie ceramică. Uleiul îl puteţi adăuga la sfârşit, după ce aţi stins focul, pentru a beneficia din plin de proprietăţile „medicament” ale uleiului de măsline.
sanatate.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!