Politică

Pentagon leaks: Patrușev și Gerasimov au vrut să oprească războiul pe 5 martie, când Putin urma să facă chimioterapie

Unul dintre documentele din presupusa scurgere de informații de la Pentagon se referă la o ruptură în cadrul elitelor rusești. Potrivit aceluiași document, Putin are cancer.

Secretarul Consiliului de Securitate Națională al Rusiei, Nikolai Patrușev, și șeful Statului Major General al armatei ruse, Valerii Gherasimov, ar fi fost implicați într-o acțiune de sabotare a acțiunilor militare pentru a pune capăt cât mai curând posibil războiului dintre Rusia și Ucraina. Acest lucru a fost dezvăluit într-unul dintre rapoartele incluse în presupusa scurgere de presupuse documente secrete ale Pentagonului, a cărui parafrază a fost publicată joi, 13 aprilie, de mai multe media germane, inclusiv Tagesspiegel și Focus.

Potrivit unei surse ucrainene, care, la rândul său, a făcut referire la o sursă apropiată Kremlinului, Gherasimov și Patrușev au plănuit să saboteze războiul împotriva Ucrainei și să îi pună capăt. În acest scop, ei intenționau să mute trupe în sud. Ei stabiliseră ziua de 5 martie ca fiind ziua “X”, când Vladimir Putin ar fi început chimioterapia și nu ar mai fi putut influența ceea ce se întâmplă. Așadar, dacă e să dăm crezare sursei, Putin este bolnav de cancer. Ulterior, Gherasimov a renunțat la planurile sale. Nu există nicio confirmare a informațiilor din document.

Sursa: DW.COM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *