Externe

Pentagonul anunță noi atacuri aeriene asupra unor instalații militare din Siria

Forțele armate ale Statelor Unite au lovit instalații militare din estul Siriei folosite de Corpul Gardienilor Revoluției Iraniene (IRGC) și de grupuri asociate, anunță ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a cărui declarație a fost publicată de Pentagon.

Potrivit acestuia, Statele Unite au lansat lovituri de precizie ca răspuns la atacurile care continuă asupra personalului american din Irak și Siria.

El a precizat că Statele Unite au lovit instalații militare în apropierea orașelor Abu Kamal din Irak și Mayadeen din Siria.

“Pentru președinte (Joe Biden) nu există o prioritate mai mare decât siguranța personalului american și, prin acțiunile de astăzi, el a arătat clar că Statele Unite se vor apăra, își vor apăra personalul și interesele”, a precizat Austin.

Anterior s-a raportat că Statele Unite au lovit pentru a doua oară în ultimele săptămâni un depozit de arme din estul Siriei, despre care Pentagonul a afirmat că a fost folosit de Corpul Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran și de grupuri afiliate.

Anterior, Pentagonul a declarat că are patru zone de concentrare în Orientul Mijlociu, pe fondul războiului purtat de Israel împotriva grupului militant Hamas.

Înainte de aceasta, s-a raportat că SUA consideră că există un “risc sporit” de extindere a conflictului în Orientul Mijlociu, deoarece grupurile susținute de Iran continuă să atace trupele americane staționate în regiune.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *