Război

Pentagonul: Ucraina este capabilă să atingă obiectivele militare cheie înainte de iarnă

Pentagonul a remarcat, de asemenea, succesele recente ale Armatei Ucrainene în regiunile Herson, Harcov și Donețk.

Ucraina este capabilă să atingă o serie de obiective militare cheie și să își consolideze poziția față de ocupanții ruși înainte de iarnă.

Acest lucru a fost declarat de Celeste Wallander, care supervizează problemele de securitate internațională la Pentagon, potrivit Reuters.

Ea a remarcat eforturile recente ale Ucrainei în regiunea Kherson, precum și succesele înregistrate de AFU în regiunile Harkov și Donețk.

Rețineți că trupele ucrainene au străpuns liniile de fortificație rusești și au avansat rapid de-a lungul râului Nipru, amenințând să taie mii de soldați ruși de la sursele lor de aprovizionare.

“Ucraina pare să fie acum pe cale să atingă toate cele trei obiective”, a declarat Wallander pentru Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale. – Obiectivul Ucrainei este de a respinge capul de pod rusesc de pe malul vestic al Niprului, în regiunea Kherson.”

Aceasta ar fi “o înfrângere majoră pentru Rusia”, a declarat Wallander, deoarece ar fi un obstacol și mai mare în calea ambițiilor Kremlinului de a prelua controlul asupra Odessei.

“Devine mult mai dificil și oferă Ucrainei o poziție defensivă mult mai bună pentru a aștepta probabila acalmie în luptele cele mai active din timpul iernii”, a explicat Wallander.

Avansul din sud reflectă tacticile care au adus Kievului succese majore de la începutul lunii septembrie în estul Ucrainei, unde forțele ucrainene au cucerit rapid teritorii, tăind mai multe forțe rusești de la sursele lor de aprovizionare, obligându-le să se retragă.

Wallander a precizat că eliberarea de către Ucraina a orașului Liman vinerea trecută “va avea un impact semnificativ asupra capacității Rusiei de a… să realimenteze și să deplaseze trupe de-a lungul întregii… linia întâi.”

Eliberarea orașului Liman din regiunea Donețk
Ocupanții ruși au reușit să obțină controlul asupra orașului Liman în luna mai și l-au pierdut la începutul lunii octombrie, provocând isterie în cercul apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

Pe 1 octombrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că steagul ucrainean se afla deja deasupra orașului Liman. El a anunțat, de asemenea, eliberarea altor așezări din Donbas în cursul săptămânii viitoare. La 2 octombrie, s-a aflat că Liman a fost complet curățat de trupele rusești.

Pentagonul a precizat că SUA consideră că eliberarea orașului Liman este un eveniment semnificativ, care deschide calea forțelor armate ucrainene spre Severodonetsk și Kreminna.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *