Actualitate

Pentagonul vrea să investigheze OZN-urile, un program secret în valoare de 22 milioane dolari deja derulat

Doar un număr mic de oficiali au avut cunoştinţă de acest program, care a început în 2007 şi a fost închis în 2012, după ce oamenii de ştiinţă au concluzionat că întâmplările inexplicabile nu sunt în mod necesar dovada vieţii extraterestre.

Potrivit unor surse din cadrul Departamentului american al Apărării, citate de The New York Times, documente din cadrul operaţiunii secrete descriu aeronave neidentificate, cu o formă ieşită din comun, precum şi obiecte care planau inexplicabil, scrie Mediafax.

Din bugetul anual de 600 de miliarde de dolari al Departamentului Apărării, 22 de milioane de dolari erau alocate Programului de Identificare a Ameninţărilor Aerospaţiale Avansate.

Programul secret privind OZN-urilor ar fi fost dezvoltat de către Harry Reid, un senator democrat care a fost liderul majorităţii din Senat la momentul respectiv. El a declarat pentru New York Times: "Nu mă deranjează, nu îmi e ruşine şi nu îmi pare rău că am desfăşurat acest lucru, am făcut ceva ce nimeni nu a făcut înainte".

La începutul acestui an, Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a publicat online milioane de documente desecretizare, care includ expertize şi rapoarte privind OZN-uri.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *