IT&C

Pentru a apela un număr fix vom forma 9 cifre în loc de 6

Dacă în prezent, utilizatorii de telefonie fixă formează 5 sau 6 cifre pentru a face un apel, atunci începând cu 1 aprilie, ei vor trebui să formeze 9 cifre.  Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) au adoptat pe 10 ianuarie o decizie în acest sens, care prevede trecerea de la formatul vechi de tip "deschis" de apelare a numerelor la noul format de tip "închis".

De exemplu, pentru apelarea unui număr cu destinaţia Chişinău, orice utilizator de telefonie fixă din Chişinăud sau alte localităţi din republică, va forma  „0+22+numărul de abonat din 6 cifre”. În cazul unui număr cu destinaţia unui raion, se va forma "0-cod raion-numărul de abonat din 5 cifre", indiferent din zona geografică de unde este iniţiat apelul.

Abonaţii vor avea posibilitatea de a utiliza temporar, în perioada 1 aprilie-30 iunie 2012, atât formatul de tip "închis" (9 cifre), cât şi formatul de tip deschis (5-6 cifre) de apelare a numerelor.  În cele trei luni de tranziţie furnizorii de reţele şi servicii de telefonie fixă vor informa abonaţii săi prin intermediul „robotului telefonic” despre schimbarea ce s-a produs.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *