Bună Dimineața

Pentru câți bani ești gata să mori?

În dimineața zilei de ieri, doi pompieri au murit în timpul unei operaţiuni de stingere a unui incendiu care a izbucnit într-un magazin din Telenești. În timpul intervenției tavanul centrului comercial s-a prăbuşit peste doi salvatori de 21 și de 24 de ani. Acum mă întreb dacă merita ca acești tineri să-și pună viețile în pericol pentru un salariu de 4000 de lei?!

Eu consider că toți cei care aleg să meargă să muncească în acest domeniu sunt deja eroi și asta nu doar pentru că zilnic își riscă viața, dar și pentru că sunt dispuși să muncească pentru bani puțini – practic lucrează doar din entuziasm. Câți dintre noi ar fi gata să-și pună viața în pericol pentru acești bani?! Cred că foarte puțini…

Fără să vreau mi-am amintit de deputații noștri care se plângeau că primesc un salariu de doar 7000 de lei. La „munca” pe care o depun ei zilnic, mă întreb dacă merită vreun bănuț! Sunt curios să știu câți dintre demnitarii noștri sunt gata să-și riște viața pentru popor… Dacă lor li se pare mic salariul, atunci de ce nu se gândesc cum își întrețin familiile cei care lucrează prin flăcări, zăpezi și ploi.

Sper ca măcar după decesul acestor doi tineri cei responsabili vor face demersurile necesare pentru ca toți salvatorii să fie răsplătiți cum se cuvine. Cu siguranță că motivația lor nu este banul, ci satisfacția de a ajuta oamenii, dar astfel li se va demonstra prin fapte că efortul le este apreciat. 

Condoleanțe apropiaților celor doi curajoși!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *