ActualitateExterne

pentru ce i-a mulțumit lui Kim Jong Un

Federația Rusă apreciază sprijinul Coreei de Nord (RPDC) pentru politica rusă, inclusiv în „direcția ucraineană”, transmite președintele rus Vladimir Putin, deschizând discuțiile cu președintele Kim Jong Un.

„Apreciem foarte mult sprijinul dumneavoastră consecvent și neclintit pentru politica rusă, inclusiv în direcția ucraineană”, a spus Putin.

Putin a anunțat, de asemenea, semnarea „unui nou document fundamental” pentru legăturile Rusia-Coreea de Nord.  “Anul trecut, ca urmare a vizitei dumneavoastră în Rusia, am făcut astăzi progrese semnificative în construirea relațiilor noastre interstatale. Astăzi a fost pregătit un nou document fundamental, care va sta la baza relațiilor noastre pe termen lung”, a spus Putin.

Putin atacă din nou Occidentul

Putin folosește din nou această vizită pentru a ataca SUA și aliații săi – promițând că va lupta împotriva „politicii sale hegemonice și imperialiste”. Înainte de călătoria sa, presa de stat nord-coreeană a postat o scrisoare, jurând că va construi noi sisteme comerciale și de securitate „care nu sunt controlate de Occident”.

De asemenea, Putin a promis să sprijine Phenianul împotriva „presiunii, șantajului și amenințărilor militare ale SUA”.

Cooperarea dintre Rusia și Coreea de Nord este „întemeiată pe principiile egalității și respectului reciproc pentru interesele celuilalt”, a spus Putin, potrivit agenției de presă ruse Interfax. „De multe decenii, prietenia fermă și strânsa bună vecinătate au legat Rusia și Coreea de Nord”, a adăugat el.

Kim Jong Un: „Rusia și Coreea de Nord intră într-o perioadă de nouă prosperitate”

Liderul nord-coreean a spus că cele două țări intră într-o perioadă de „nouă prosperitate”, a informat RIA.

Kim a mai spus că „sprijină pe deplin” invazia Rusiei în Ucraina, a informat presa de stat rusă, menționând că Rusia joacă un rol semnificativ în menținerea echilibrului strategic în lume.

Kim a mai spus că Coreea de Nord intenționează să-și consolideze „cooperarea strategică cu Rusia”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

  1. Doua state teroriste . Ciudat e ca si-au gasit aliati destul de puternici. Pentru liderii celor doua tari incalzirea globala, poluarea si ecologia nu au nici o relevanta dar nu sunt singurii. Sa vedem cum se vor alinia China si SUA din punctul asta de vedere.
    In Europa, daca as ocupa un post de decizie as finanta plantarea de perdele forestiere pe toate suprafetele agricole sau adiacente zonelor rezidentiale si efectul se va vedea in 20-30 de ani in bine. Fara asta si alte masuri restrictive privind utilizarea combustibilor fosili planeta e pierduta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *