Economie

Pentru luna mai, SA „Energocom” va procura 290 mii MWh de la Centrala Cuciurgan

Pentru luna mai, SA „Energocom” va procura 290 mii MWh de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES), ceea ce reprezintă 92% din necesarul de energie electrică. Prețul constituie 66 dolari/MWh, agreat luna trecută pentru o perioadă de șase luni.

Restul necesarului de energie electrică va fi achiziționată de la Ukrhidroenergo, un volum total preliminar de 30 mii MWh. Prețul pentru orele de zi constituie 95 dolari/MWh, iar pentru orele de noapte – 55 dolari/MWh. Acesta este primul contract semnat de SA Energocom care are prețuri distincte pentru orele de zi și de noapte.

De asemenea, Energocom a precizat că la necesitate, în orele de vârf, întreprinderea va putea achiziționa energie de pe bursa română OPCOM, întrucât compania românească SN Nuclearelectrica SA are programate lucrări de mentenanță.

La sfârșitul lunii martie, Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la MGRES. Prețul constituie 66 dolari/MWh, cu șapte dolari mai puțin decât cel anterior.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *