Eveniment

Pentru o știre de nimică, JOACĂ MINISTERUL de se strică!

Potrivit unui comunicat emis de minister, actualmente, în R. Moldova sunt acreditate nouă organizații cu atribuții în domeniul adopției internaționale din Statele Unite ale Americii, dar nimeni din reprezentanții acestor organizații nu a depus la minister cererea de adopție internațională din numele cetățeanului american Willard Christopher Smith Jr.

De asemenea, potrivit datelor furnizate de către Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului din mun. Chișinău cetățeanul vizat nu s-a adresat cu o cerere pentru a i se elibera permis de vizită a unui copil adoptabil.

„Suplimentar informăm că în perioada anilor 1994 – 2013 nici un copil, cetățean al R. Moldova nu a fost adoptat de către cetățeanul sus-nominalizat, iar potrivit datelor Departamentului Poliției de Frontieră în perioada de timp 01.01.2012 – 11.07.2013, cetățeanul Statelor Unite ale Americii Willard Christopher Smith Jr. şi soția acestuia Jada Pinkett Smith, nu au traversat frontiera de stat a R. Moldova”, se arată în comunicat.

În evidența ministerului sunt 56 de copii cu statut de adopție internațională, cel mai mic copil având vârsta de 4 ani.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *