Externe

Pentru prima dată, Marina americană va fi condusă de o femeie

Președintele SUA, Joe Biden, a nominalizat-o pe amiralul Lisa Franchetti pentru postul de conducere al Marinei americane, care ar putea deveni prima femeie din istorie care să ocupe această funcție.

Dacă nominalizarea va fi susținută de Senat, aceasta va deveni prima femeie șefă a operațiunilor navale și va face parte din Statul Major Întrunit. Franchetti, în vârstă de 59 de ani, deține în prezent a doua poziție ca importanță, cea de adjunct al șefului operațiunilor navale.

În Statele Unite, șeful operațiunilor navale deține această funcție de patru ani. În prezent, acesta este amiralul Michael Martin Gilday.

Presa sugerează că aprobarea nominalizării ar putea fi amânată săptămâni întregi din cauza faptului că unul dintre senatorii republicani, un opozant al avortului, blochează sute de numiri din cauza politicii Pentagonului în această privință, și anume – că femeilor militare li se oferă privilegii de călătorie dacă trebuie să se deplaseze într-un alt stat pentru a face avort, deoarece avortul este interzis în statul gazdă.

Reamintim că Biden l-a nominalizat pe Charles Quinton Brown ca succesor al șefului Statului Major al SUA, Mark Milley, care își încheie mandatul în toamnă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *