Frumusețe

Pentru unghii frumoase, mănâncă sănătos

Vitaminele şi mineralele vor face ca unghiile să fie perfecte. Acestea pot fi asimilate din ceea ce mâncăm: fierul – din carnea roşie, morcovi sau verdeţuri; acizii omega 3 – din seminţele de in, nuci, alune sau peşte. Dacă ai nevoie de zinc, trebuie să mănânci peşte sau fructe de mare, dar şi ouă. Biotina, cunoscută şi sub denumirea de vitamina B7, B8 sau H, se găseşte în cantitate mare în carnea proaspătă, legume şi fructe crude, produsele lactate, gălbenuşul de ou, conopidă, cerealele integrale, porumb, melasă şi nuci.

Ce să nu faci pentru ca unghiile să fie mereu în formă?
1. Evită să-ţi pui unghii false. Chiar dacă sunt frumoase şi atrăgătoare, unghiile naturale nu vor mai fi sănătoase. Acoperite de unghiile false, cele naturale nu vor mai respira, iar în timp îşi vor pierde luciul.
2. Nu folosi unghiile pentru a deschide cutii, a scoate diferite obiecte din diverse locuri înguste sau pentru a îndepărta murdăria de pe o suprafaţă.
3. Nu purta unghiile foarte lungi. Aşa există posibilitatea ca ele să se rupă mult mai repede.
4. Oja nu se înlătură de pe unghie decât cu dizolvant. Dacă vei folosi diverse obiecte ascuţite pentru a o îndepărta, unghia poate fi afectată şi nu va mai fi netedă niciodată. După ce se curăţă unghia cu dizolvant este recomandat să aplici o cremă hidratantă.
5. Cuticulele nu se împing cu putere – această manevră poate afecta unghia. Pentru a tăia uşor cuticulele, ţine mâinile în apă călduţă câteva minute.

Hidratare intensă
Dacă mâinile şi unghiile tale au nevoie de hidratare intensă, aplică seara pe mâini o cremă grasă, pe care trebuie să o masezi cât mai bine. Pune pe mâini o pereche de mănuşi din bumbac. Pielea foarte uscată, care se află de obicei în jurul unghiilor, va fi hidratată şi catifelată.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *