Ultima oră

Percheziții în Brașov, Bacău, Covasna și București: Sunt implicați judecători și un parlamentar. Procurorii au descins acasă la prinţul Paul

Potrivit unui comunicat DNA, sunt efectuate percheziții domiciliare în 25 de locații situate în județele Brașov, Bacău, Covasna și București, din care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse judiciare, în cauză sunt implicați 3 judecători — doi de la Tribunalul Covasna și unul de la Tribunalul Brașov. De asemenea, mai sunt vizați doi avocați, unul din Baroul Brașov și unul din Covasna.

Aceleași surse au precizat că avocații sunt soții a doi dintre judecători, iar avocatul din Brașov ar fi parlamentarul Ioan Adam. Sursele citate susțin că retrocedările vizează mari terenuri din Comănești, Palanca, Brătulești, Dofteana.

În această dimineaţă, procurorii au descins la locuinţa prinţului Paul şi a soţiei acestuia. Potrivit unor surse judiciare, aceştia ar fi cumpărat influenţă pentru a interveni la funcţionari cu atribuţii în reconstituirea dreptului de proprietate pentru a obţine ilegal retrocedarea de terenuri şi clădiri, precum şi de păduri în judeţul Siceava.

Astfel, ei ar fi făcut demersuri către o comisie locală din Suceava pentru retrocedarea acestor păduri.

Prinţul Paul şi soţia sa vor ajunge la Braşov pentru a fi audiaţi.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *