Politică

Percheziţii în celula primarului de București, Sorin Oprescu

O anchetă medicală urmează să stabiliasca dacă acest lucru se confirmă, mai spune sursă citată.

Politistia Capitalei spune că medicaţia celor din arest trebuie păstrată la cabinetul medical.

Surse din poliţie citate de Digi 24 spun că Oprescu ar putea fi sancţionat. Concret ar putea că să nu mai aibă drept la vizite din partea familiei sau prietenilor, ci doar a avocaţilor.

Săptămâna trecută avocaţii lui Oprescu au făcut o plângere la ministerul Sănătăţii în care afirmă că fostul primar nu beneficiază în arest de tratamentul medical de care ar trebui să aibă parte. Joi, acesta plângere a ajuns la Colegiul Medicilor care va face la rândul sau o anchetă.

În 8 octombrie, Oprescu fusese transferat din Arestul Capitalei la Institutul Oncologic Bucureşti, apoi la Institutul Naţional de Diabet "N. Paulescu" unde a fost suspus unor investigaţii medicale, după ce avocaţii săi au spus că i-a fost depistat un nodul la un plămân şi că ar putea avea cancer.

În 14 octombrie, Oprescu a fost dus înapoi în Arestul Poliţiei Capitalei.

Punctul de vedere al Poliţiei Capitalei

Politiia Capitalei a reacţionat. Un punct de vedere al instituţiei spune că "În dată de 15.10.2015, orele 19,40, existând suspiciunea că într-o camera de reţinere din cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă sunt deţinute ilegal medicamente, a fost efectuată o percheziţie, ocazie cu care asupra unei persoane privată de libertate au fost găsite două flacoane de insulină injectabilă, ce au fost ridicate, urmând a fi luate măsurile legale.

Facem precizarea că alte bunuri sau medicamente nu au fost ridicate şi că administrarea tuturor medicamentelor pentru persoană în cauza se face exclusiv la recomandarea şi sub supravegherea unui medic sau asistent din cadrul Cabinetului Medical ce deserveşte Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

În legătură cu cele constatate, vor fi efectuate verificări pentru lămurirea tuturor aspectelor."

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *