Social

Percheziții inopinate în mai multe penitenciare din țară. Ce au depistat oamenii legii

În rezultatul perchezițiilor inopinate efectuate de către angajații Penitenciarului nr.4-Cricova în zona de producere a instituției, au fost depistate și ridicate 14 telefoane mobile și accesorii pentru acestea, 8 litri de băutură alcoolică „basamac” și 5 seturi de cărți de joc. De asemenea, în urma verificării minuțioase a unui colet destinat unui deținut, au fost depistate 145 grame de substanță vegetală cu miros specific, transmite Deschide.md.

De asemenea, incidente similare au avut loc și la Penitenciarul nr.13. În timpul verificării pachetului cu provizii, destinat unui  deținut, angajații au depistat într-o pereche de adidași 400 de lei. 

Ulterior, toate obiectele și substanțele interzise depistate au fost ridicate și transmise organelor de poliție.

Precum menționează reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor, astfel de acțiuni sunt întreprinse în scopul prevenirii săvârșirii infracțiunilor în locurile de detenție, combaterea păstrării și circulației obiectelor și substanțelor interzise în penitenciare,  precum și formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială și respectarea ordinii de drept în instituțiile de detenție.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *