Social

Percheziții într-un caz de contrabandă cu mărfuri transportate din Odesa. Mărfurile erau introduse în țară fără efectuarea controlului vamal

Oamenii legii au destructurat un grup infracțional specializat în contrabandă cu mărfuri de larg consum de la „KM7” din Odesa, Ucraina. Mărfurile erau introduse în țară fără efectuarea controlului vamal, ori fiind tăinuite sau declarate neautentic în documente la traversarea prin frontieră, informează MOLDPRES.

Astfel, potrivit Serviciului Vamal, au fost identificate mai multe persoane care făceau parte din grupul respectiv. Liderii acestuia, doi bărbați ân vârstă de 40 și 41 de ani, racolau persoane în calitate de pasageri, pentru camuflarea activității infracționale, pentru aceasta fiind remunerați cu sume de bani ce variau între 500 și 2000 de lei. Totodată, în timpul documentării au fost identificați mai mulți agenți economici care puneau în vânzare mărfurile la piețele din mun. Chișinău, precum și la mai multe centre comerciale.

Oamenii legii au desfășurat 24 de percheziții, în timpul cărora au fost ridicate mărfuri de larg consum introduse în țară prin această schemă, precum și cele deja puse în vânzare.

Toate bunurile ridicate urmează a fi evaluate în vederea stabilirii prejudiciilor cauzate statului.

img23005392

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *