CSI / Rusia

Percheziții la domiciliul fostei jurnaliste Marina Ovsiannikova de la „Pervîi Kanal”. Ce spune avocatul

La domiciliul Marinei Ovsiannikova, jurnalista rusă care a fost demisă de la postul public de televiziune de propagandă „Pervîi Kanal”, care a devenit cunoscută după ce a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri au loc percheziții. Despre aceasta a anunțat avocatul acesteia Dmitri Zahvatov, pe canalul său de Telegram. Astfel, potrivit apărătorului, în dimineața zilei de astăzi, 10 august, ofițerii „au refuzat să aștepte avocatul și au intrat în casă”, potrivit Replicamedia.md.

De asemenea, potrivit avocatului, împotriva jurnalistei a fost inițiat un dosar penal în temeiul unui articolu privind difuzarea „falsurilor” despre acțiunile armatei ruse.

După cum a scris avocatul, Ovsiannikova va fi dusă în clădirea principalului departament de investigații al Comitetului de Investigații al Rusiei de la Moscova.

Menționăm că jurnalista de la postul de televiziune „Pervîi Kanal”, Marina Ovseannikova, care a devenit cunoscută după ce a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri, a fost amendată cu 30.000 de ruble. Ea a fost găsită vinovată de organizarea unei acțiuni publice necoordonate.

Nu este vorba despre acțiunea ei împotriva războiului, ci despre adresa sa video, în care a făcut apel la proteste împotriva războiului, potrivit Meduza.

Ovseannikova este, de asemenea, investigată în temeiul unui nou articol penal despre „diseminarea publică a informațiilor false cu bună știință” despre armata rusă.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a declarat anterior că gestul angajatei de la postul de televiziune Pervîi Kanal este un act de „huliganism”.

De asemenea, vă amintim că Marina Ovseannikova a intrat cu o pancartă anti-război în emisie directă la principalului buletin de știri de la canalul cu cea mai mare acoperire națională și controlat de Guvernul Federației Ruse. În semn de protest, angajata televiziunii a îndemnat oamenii să nu asculte știrile pentru că sunt mințiți.

În cele din urmă, Ovseanicova s-a dovedit a fi redactoră la departamentul de știri internaționale de la „Pervîi Kanal”. Tânăra, mamă a doi copii, a declarat într-un mesaj video că responsabil de războiul din Ucraina este președintele rus Vladimir Putin și că îi este rușine de activitatea pe care a avut-o la „Pervîi Kanal”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *