ActualitateUltima oră

Percheziții la domiciliul fostului judecător, Vladislav Clima. Ce au găsit procurorii?

Procuratura Anticorupție informează că, pe parcursul zilei de ieri, 11 aprilie 2022 a efectuat percheziții la domiciliul și automobilul unui ex-magistrat al Curții de Apel Chișinău, vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite (art.330/2 din Codul penal), transmite Paranteze.md.

Perchezițiile au fost efectuate în baza ordonanței motivate a organului de urmărire penală.

Totodată, procurorii anticorupție au descins cu percheziții la ex-magistratul vizat, numai după obținerea acordului prealabil al Consiliului Uniunii Avocaților, în condițiile specificate expres în art.52 alin.(2) din Legea cu privire la avocatură nr.1260/2002, luând în considerare faptul că, după încetarea raporturilor de muncă în calitate de magistrat, ultimul și-a reluat activitatea de avocat.

Menționăm că, deși procurorii anticorupție la 05.04.2022 au înaintat demers în adresa Consiliului Uniunii Avocaților în vederea obținerii acordului prealabil pentru efectuarea perchezițiilor, iar dispozitivul deciziei a fost emis la 07.04.2022, numai la insistența procurorilor anticorupție dispozitivul deciziei a fost transmis procurorilor, abia la 11.04.2022.

Astfel, în rezultatul perchezițiilor efectuate la ex-magistratul vizat, procurorii nu au depistat și ridicat careva obiecte și documente relevante pentru cazul examinat.

Totodată, menționăm că, ex-magistratul, a fost citat la Procuratura Anticorupție, unde urmează să fie audiat în calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită.

La această etapă, în privința ex-magistratului nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere.

La moment, în cadrul cauzei penale vizate supra, se efectuează mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor cazului sesizat.

Despre măsurile suplimentare întreprinse și soluția dispusă pe caz, vom reveni ulterior cu informații suplimentare.

Remarcăm că, acțiunile sunt desfășurate în limitele legale, cu asigurarea respectării principiului prezumției de nevinovăție a persoanei investigate, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților legitime.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *