Actualitate

Percheziții la proprietara centrului comercial de pe Ismail, care recent a fost cuprins de flăcări / VIDEO

Totul s-a întâmplat în această dimineață, acasă la proprietara centrului comercial de pe stradă Ismal, care anterior a fost cuprins de flăcări.

Acolo, încă de la primele ore ale dimineții, zeci de polițiști, unii îmbrăcăți în uniformă, alții – nu, au efectuat percheziții într-un dosar pornit pentru evaziune fiscală. Proprietara casei susține că a fost luată prin surprindere întrucât nimeni nu i-ar fi spus despre ce percheziții este vorba, considerând toate acțiunile drept un abuz.

Un adevărat scandal a început în momentul în care un bărbat, rudă cu femeia și care susține că trăiește acolo cu ea, s-a întors de la piață și a găsit ograda plină cu polițiști. Acesta a încercat să intre în casă, însă polițiștii nu i-au permis, cerându-i să arate buletinul pentru a confirmă că are viza de reședință în locuința respectivă. Bărbatul le-a spus că nu are buletinul cu el și că oricum în actul sau de indentitate viza de reședința este indicată la o altă adresă.

Întrebând de nenumărate ori ce se întâmplă de nu-i permit să între în casă, oamenii legii i-au spus că au loc acțiuni de urmărire penală, fără a mai oferi alte detalii.

După câteva minute în care oamenii legii au continuat să-i ceară buletinul, bărbatul a ieșit din ogradă împreună cu câțiva polițiști. Acolo, într-un schimb de replici, oamenii legii au încercat să-l încătușeze și să-l ducă la Inspectorat, însă bărbatul nu a înțeles care este motivul reținerii și s-a trântit la pământ. Totul s-a lăsat cu îmbrânceli și țipete. Ulterior, bărbatul a fost urcat într-o mașină a poliției și transportat la Inspectorat.

Aflată la față locului, nici echipa Pro TV nu a fost lăsată să între în curte pentru a filma și nici nu a reușit să afle ce acțiuni au loc acolo.

Ulterior, contactat de Pro TV, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stați, ne-a spus că perchezițiile au loc la domiciliul proprietarei centrului comercial de pe strada Ismail, care acum câteva săptămâni a luat foc, într-un dosar pornit pentru evaziune fiscală. Perchezițiile sunt efectuate de Direcția de Poliție a municipiului Chișinău.

Centrul comercial de pe strada Ismail a fost cuprins de flăcări la sfârșitul lunii aprilie. Atunci, o parte din clădire a fost mistuită de flăcări.

În cazul dat, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat două versiuni – fie că focul a pornit de la nerespectarea normelor de îngrijire a sistemului de evacuare a gazelor fierbinți, fie de la un scurtcircuit la hota din local.

Sursa: Pro TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *