Social

Percheziții la un fost angajat al AIPA și 5 agenți economici în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor în agricultură

În această dimineață, ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție (PA) au efectuat percheziții la un fost angajat al Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) și la 5 agenți economici din Bălți.

Potrivit unui comunicat, scopul acestor acțiuni este acumularea de probe în cazurile de corupere pasivă și activă, comise de către reprezentanții agențiilor economice și angajații AIPA din Secția Teritorială Bălți, care au acordat subvenții în agricultură în schimbul mitei, relatează Deschide.md.

Contracte, ordine de plată, facturi fiscale și certificate care confirmă depunerea dosarelor de subvenții au fost ridicate în cadrul perchezițiilor. Acestea demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice complice la infracțiune, care au acordat instrumente pentru ascunderea provenienței banilor.

La moment, CNA și procurorii au în gestiune 48 de cauze penale care vizează infracțiuni de corupere pasivă și activă, trafic de influență și spălare de bani, comise de angajații AIPA și agenți economici în procesul de acordare a subvențiilor pentru agricultură. Urmărirea penală este coordonată de Procuratura Anticorupție (PA).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *