Timpul Liber

Perfecţiunea machiajului cu tuş

Cu exerciţiu însă poţi să fii expertă şi să reuşeşti să ,,mânuieşti’’ eye-liner-ul fără niciun fel de probleme. Linia creată cu tuş conferă privirii un farmec special şi te transformă într-o tipă sexy. Tuşul poate fi purtat atât în timpul zilei, dacă este trasat într-o linie subţire, sau ca machiaj de seară, dacă este trasat într-o linie ceva mai groasă. 

Cum se aplică?

Tuşul de ochi se aplică după ce ai aplicat pe faţă fondul de ten şi pudra.
Trasarea eyeliner-ului se face, întotdeauna, de la mijlocul ochiului, prin mişcări scurte de haşurare, spre interior. Pentru ca linia să fie cât mai perfectă, trebuie să ai grijă să nu ai foarte mult produs pe pensulă. Încearcă să mergi cu pensula din aproape în aproape, cu linii foarte scurte. Atunci când ajungi cu pensula spre interiorul ochiului, linia trasată trebuie să fie foarte subţire. Foarte important este să trasezi linia cât mai aproape de rădăcina genelor ca să nu se creeze goluri vizibile între gene şi eyeliner.

Realizarea codiţelor

Dacă îţi place să îţi faci codiţe cu tuş, poţi să foloseşti un mic truc. Dacă vrei să obţii cele două cozi simetrice, ai nevoie de un şerveţel şi un creion dermatograf alb. Împătureşte şervețelul în două şi aşază-l la coada ochiului, astfel încât linia genelor de jos să urce spre capătul sprâncenei. Concret, uneşte genele de jos cu sprânceana cu ajutorul unei linii trasate cu un creion dermatograf. Astfel, dacă liniile nu-ţi ies simetrice le poţi şterge cu uşurință. După ce ai obţinut rezultatul dorit, poţi trece la trasarea codiţelor cu tuş. 
 
Trasarea cozii este pasul care sperie pe toată lumea. Dar dacă respecţi linia trasată cu dermatograful, cozile tale vor arăta perfect. După ce ai terminat de trasat tuşul, stai puțin cu ochii închişi pentru a-i permite acestuia să se usuce, fără a lăsa urme pe pleoape. Acum poţi aplica rimelul, iar machiajul tău este perfect pentru o seară minunată.

TIMPUL (Suplimentul Femeia)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *