Sănătate

Pericol de ÎNEC.Noi cazuri de deces

Potrivit reprezentanților Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale (SPCSE), trupele de pompieri sunt chemate în teritoriu din ce în ce mai des, deoarece, aproape zilnic cineva își pierde viața într-un lac din țară. 

„Conform ultimelor date statistice, miercuri, doi bărbaţi în vârstă de 61 şi respectiv 48 ani, şi-au pierdut viaţa în bazinele acvatice. Organele de drept vor investiga cazurile”, a menționat Liliana Pușcașu șef relații cu presa al SPCSE.

Potrivit ei, cetăţenii trebuie să fie prudenţi atunci când merg la scăldat. Mai mult, scăldatul este indicat doar în spaţiile special amenajate.
De asemenea, specialiștii atenționează oamenii să nu intre în apă în timpul nopții sau atunci când afară bate vântul. Persoanele care nu pot înota ori au consumat alcool trebuie să evite scăldatul.

„Întrucât de la începutul sezonului au decedat 4 minori, părinţii sau tutorii ar trebui să fie foarte atenți. Atunci, când aceștia merg la scăldat trebuie să fie însoţiţi de cineva în vârstă”, a subliniat Liliana Pușcașu.
Campania de prevenire a cazurilor de înec, a început în luna mai și va continua pe întreaga perioadă a sezonului estival. Aceasta are drept scop sensibilizarea populaţiei și micșorarea numărului de incidente apărute în timpul scăldatului.

(S.T.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *