ROMÂNIASocial

Pericol uriaș la Costinești: Încă o mină ar pluti în derivă. ”Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri”

O explozie a avut loc în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti, luni, 14 august, iar primele informații arată că ar fi fost vorba despre o mină marină. Acum există temeri că ar mai exista încă un element explozibil în apă, astfel că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri care să cerceteze zona, scrie Ziare.com.

”Cu privire la explozia semnalată în această dimineață în zona digului din zona Costinești, Garda de Coastă verifică situația la fața locului. Vă rugăm să va adresați către ei pentru detalii.

În ceea ce privește cea de a doua mină semn.alată ca plutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, in măsura în care mina este identificată.

Vom reveni cu detalii prin Biroul de presă al Forțelor Navale, in funcție de evoluția situație”, arată un comunicat de presă transmis de MApN.

”A bubuit pe pietre și a aruncat tot sus, în aer”

Un turist care susține că a fost martor la explozie a povestit că bucăți de piatră au fost aruncate la o distanță considerabilă.

”Bucăți de piatră aruncate de aici… De aici începe apa, de unde a stropit. Multe bucăți de piatră le-a aruncat sus, pe dealul ăsta. Undeva pe aici prin zona asta s-a întâmpat. A bubuit pe pietre și a aruncat tot sus, în aer”, a povestit un martor.

Nu există victime

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica, a afirmat că, în urma exploziei, nu s-au înregistrat victime.

“În această dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervinim în staţiunea Costineşti acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de la staţia Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi, de asemenea, ambarcaţiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca şi colegii cu echipajul CBRN. Ajunşi la faţa locului, colegii au perimetrat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

70 de mine descoperite și distruse în Marea Neagră

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a spus, în cursul lunii mari 2023, în cadrul unei vizite la Constanţa, că Fregata „Regele Ferdinand” a participat, de la începutul războiului din Ucraina, la cinci misiuni pentru neutralizarea unor mine marine în Marea Neagră. „În total au fost confirmate şi distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia şi 53 de Ucraina”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *