Actualitate

Pericolele neștiute din salata, usturoiul și ceapa verde, pe care trebuie să le cunoști

Nimic nu se compară cu o salată gustoasă preparată din salată verde cu ceapă și câteva ridichi. Totuși, cercetătorii atrag atenția asupra unui aspect important sănătății noastre: dacă sunt crescute în sere, aceste verdețuri pot acumula cantități mari de nitrați.

De aceea spunem că este bine să știi cum să le alegi de pe tarabele pieței.

Cea mai mare cantitate de nitrați se acumulează la nivelul frunzelor, iar prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi spune că “Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură.

Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)”.

De asemenea, trebuie să vă informați foarte bine, înainte de a achiziționa aceste legume proaspete, de primăvară, pentru a ști cu siguranță modul în care au fost crescute. Consumați-le cât mai repede și nu le lăsați să stea prea mult în frigider sau pe balcon.

Sursa: secretele.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *