Chișinău

Permise de conducere… contracost şi fără examen

Instructorii, unul din Făleşti, Donduşeni şi Chişinău au promis elevilor permise de conducere fără a susţine probele necesare pentru calificare în schimbul unei sume de bani. Astfel, ofiţerii centrului l-au reţinut pe Malinovshi Serghei, instructor al Şcolii auto din Făleşti, care a primit de la un cetăţean 1000 lei, susţinând că are influenţă asupra unor persoane din cadrul Comisiei de examinare a Secţiei Evidenţă şi Examinare a Transportului (SEET) din raion şi că le poate determina să elibereze permisul, categoria “B”, fără probele necesare.

Într-un alt caz, instructorul auto al SRL „Andrieş Prim”, Nastas Alexandru a primit 1600 lei de la o femeie pentru a o ajuta să perfecteze permisul de conducere. Bărbatul susţinea că are influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Î.S. ”REGISTRU” şi că-i poate convinge să aprecieze pozitiv examenul. Profir Vasile, instructor al “Şcolii auto Profir” din Donduşeni a cerut 3.500 de lei pentru a favoriza susţinerea cu succes a examenului auto şi eliberarea permisului de conducere de categoria a II-a unui elev de-al său. Instructorul a fost, însă, reţinut chiar în momentul primirii banilor marcaţi.

În privinţa celor trei au fost pornite cauze penale în temeiul art. 326 din Cod Penal al RM privind „traficul de influenţă”. Dacă se va demonstra vinovăţia acestora, ei riscă pedepse sub formă de amenzi în mărime de până la 60. 000 lei sau închisoare pe un termen de până la 7 ani.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *