Afaceri

Permisul de mic trafic va fi eliberat in maximum 60 de zile

Permisul de mic trafic va fi eliberat cetatenilor din R. Moldova, care au domiciliul de cel putin un an de zile intr-o localitate aflata la cel mult 50 kilometri de frontiera, in termen de maximum 60 de zile de la depunerea cererii, a declarat ministrul de Interne al Romaniei Vasile Blaga.

El a amintit, ca la 26 februarie va intra in vigoare Acordul pentru micul trafic de frontiera incheiat intre guvernele celor doua tari, iar de aceasta facilitate vor putea beneficia aproximativ 1,25 milioane de cetateni ai Republicii Moldova, cu domiciliul in 361 localitati de frontiera.

Cetatenii moldoveni se vor adresa consulatelor Romaniei din Republica Moldova, iar termenul maxim pana la care partea romana, prin Oficiul Roman de Imigrari, va trebui sa raspunda unei cereri de eliberare a permisului este de 30 zile. In aceeasi limita de timp trebuie sa se incadreze si autoritatile moldovene pentru verificarea datelor solicitantului, iar termenul de eliberare a permiselor de mic trafic nu va putea fi mai mare de 60 de zile.

Vasile Blaga a mai precizat ca a dat deja dispozitii pentru tiparirea primelor 350.000 de permise. Pana la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen permisele de mic trafic vor fi acordate gratuit, iar ulterior pretul acestora va fi stabilit cu acordul Comisiei Europene.

Premierul Emil Boc si primul-ministru moldovean Vlad Filat au semnat, in luna decembrie, un acord care permite cetatenilor Romaniei si celor ai R. Moldova care domiciliaza in localitati situate in proximitatea frontierei dintre cele doua tari, la 30-50 kilometri distanta de linia de frontiera, sa circule in zona similara a statului vecin fara viza, doar cu un permis valabil pe 2-5 ani.

Dupa mediafax.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *