Social

Persoanele care conduc vehiculul beți sau nu au dreptul să conducă – vor rămâne fără mașini. „Confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată la demersul agentului constatator”

Persoanele care conduc vehiculul în stare de ebrietate ce depășește gradul maxim stabilit de lege, care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de dreptul de a conduce vehicule, precum și cei care conduc autovehiculul fiind privați de dreptul de a conduce, riscă să rămână fără mașini, scrie Realitatea.md.

„În baza Ordinului IGP nr.310 din 04.09.2023 a fost aprobată Instrucțiunea privind modul de aplicare a art.439/7 din Codul Contravențional al Republicii Moldova referitor la confiscarea specială a vehiculelor în cadrul procesului contravențional. Confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată la demersul agentului constatator. Agentul constatator al poliției doar constată fapta, iar ulterior urmează să solicite instanței de judecată aplicarea măsurii de siguranță – confiscarea specială a vehiculului”, explică poliția într-un comunicat emis joi, 7 septembrie curent, presei.

De asemenea, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să respecte Regulamentul Circulației Rutiere pentru a nu deveni subiecții confiscării speciale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *